1: Sæby Havn er en yndet fiskeplads, med mange muligheder for fangster.

Her er en oversigt over muligheder, de fire årstider bringer.

Forår:

Havørred og fladfisk

Sommer:

Havørred, fladfisk, fjæssing, hornfisk, stavsild, majsild, multer og makrel.

Efterår:

Havørred og fladfisk.

Vinter:

Chance for fladfisk, men i tilfælde af lave vandtemperaturer, så trækker fladfiskene ud på dybere vand, hvilket betyder at fangsterne udebliver.

Fjæssingen er en forrygende kulinarisk oplevelse, men også GIFTIG. Den har 5 pigge i rygfinnen og en stor pig på hvert gældelåg.

Fjæssingen findes typisk i perioden fra maj til september.

For at neutralisere giften fra stikket holdes stedet, med stikket, under meget varmt vand. Giften er ikke neutraliseret før end svie eller smerte er væk. Hvis man får hurtig behandling sker der oftes ingenting, men uden behandling kan der forekomme store hævelser, som kan vare i flere måneder. Enkelte har været så uheldige, ved stik i fingre, at de har varige mén i form at stive led.

Hvert år kommer der flere uheldige lystfiskere forbi butikken med stik. De bliver behandlet på beste vis i baglokalet. Så skulle du være uheldig, så er du også velkommen.

Med forsigt kan man sikre sig et fantastisk måltid. fjæssingen har det fineste hvide kød og stort set benfri, hvis man skærer den i filét. Den er både velegnet til stegning og rygning. God appetit.

Godt 1½ time tog det inden denne lystfisker var klar igen. Har var uheldig at bliver ramt på bagsiden af benet, da en anden lystfisker svingede en fjæsing på land..

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk